Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

l Kötü ızdırapntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin yaman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi katkısızlar.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı aklı başında katkısızlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve oturakında tek kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli öge panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tırı vırıa düşmesidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda söyleyiş belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyartıyor ve isabetli fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu strüktürnın Yangın Merdiveni Kapısı muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl bapların yanı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda kapısı da kabil.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın cepheısıra firmalar yangın bapsı deney raporlarına da malik olmalıdır.

Report this wiki page